January 19, 2021

30% plug-in marktaandeel voor voertuigen in Nederland!

Auto’s

geplaatst op 19 december 2020 |
Gepresenteerd door Jose Pontes

19 december 2020 Uitgegeven door Jose Pontes


Volvo XC40 EV bereikt hete markt

De Nederlandse automarkt voor plug-ins vertrouwde in november op volledige kosten, met 9.910 inzendingen die de beste score van de markt aangeven, exclusief december, die onderhevig zijn aan hindernissen aan het einde van het jaar die zijn afgeleid van incentives.

Dus zal in december een nieuw record optreden?

Plug-in Vehicle (PEV) marktaandeel 30% – 23% Full Electric (BEV) – In november trok de 2020-plug-in zijn aandeel naar 18% (14% BEV). Dit keer was de belangrijkste impuls voor de groei van plug-inhybrides (PHEV’s) 450% per jaar (YOY) gestegen tot 2.350 records, het beste resultaat van dit type op de markt sinds december 2016 – dat nog steeds profiteerde van aanzienlijke prikkels.

De verkoopsplitsing van BEV / PHEV-technologie was echter 75% BEV, 25% PHEV, wat gezond gedrag vertoont om de op één na beste EV-markt te worden met de huidige groei van het aantal eenheden – na Noorwegen, BEV’s Nieuwe standaardinstellingen.

Kijkend naar de bestsellers van vorige maand, won de Volkswagen ID3 terug, en nam de Duitse EV ook de nummer 1-plaats in op de totale markt. Daarom zou het nieuwe Volkswagen-model 2021 de belangrijkste kandidaat kunnen zijn voor de titel van bestseller ையில் in de algemene markt.

Maar het evenement van deze maand was de fantastische landing van de Volvo XC40 EV, die maar liefst 825 records had. Het werd onmiddellijk naar de tweede plaats geschoven, dus afhankelijk van of deze prestatie continuïteit heeft, zou de België-Zweden EV volgend jaar het donkere paard op deze markt kunnen zijn.

READ  Weddenschappen op F1 in Australië uitgesteld, China onzeker, nieuws over de Formule 1 en beste verhalen

De Kia Niro EV stond vorige maand op de derde plaats, met 767 records, zijn derde prestatie van 700 – Kia’s productie (of is het nodig?) Lijkt deze keer een piek te bereiken van maximaal 700 tot 800.

Buiten de top 3 had Volvo nog twee goed nieuws. S / V60 bereikte PHEV # 6, met 406 records – het beste resultaat van het duo sinds december 2016. Ook in # 5, die mooie Corary Rav en volledige EV. . D.w.z. 3 Volvo’s In de eerste 6.

Een ander model dat sterke resultaten liet zien, was de Peugeot 2008 EV, die in november 261 leveringen haalde uit de productiecurve van de Franse crossover PSA en op de 9e plaats eindigde op de PV-markt.

Aan de PHEV-kant, met uitzondering van de Volvo plug-in hybrides, was het enige model dat schitterde de Renault Captur PHEV, die werd opgenomen met 191 records, terwijl in de tweede helft van de tafel, om nog maar te zwijgen van de e-mi met een klein zitje (Spaans of Volkswagen E-up doubles), maar liefst 173 ballen sloeg. En sloot zich aan bij de top 20 tafels. Op # 20 hebben we de Mercedes EQC, die klaar staat om zich aan te sluiten bij de topverkoperslijst na een lange productcurve, met een record van 128 ballen in november.

Buiten de top 20 valt de sterke landing van de FIAT 500e op, gezien zijn top 100 eenheden. Het heeft mogelijk een andere kanshebber voor de top 20 in 2021.

Kijkend naar de 2020-ranglijst, overtreft de Volkswagen ID3 de Tesla Model 3 en is hij de huidige nummer twee, maar aangezien Californië in december sterke hoge golven heeft, zal de race naar verwachting de Duitse hatchback in de laatste fase overtreffen, maar ook de huidige leider Kia Niro EV overtroffen. , Won in december de titel van bestseller 2020.

READ  Contract met Dornell Collins Nederland Free Agent Royals

Een ander model dat stijgt, is de Hyundai Kona EV, die nu # 4 is, maar de klimmer van de maand is ongetwijfeld vijf niveaus gestegen naar # 12, terwijl de pH van zijn Volvo-neven S / V60 verdubbelt tot # 8, waardoor het Zweedse merk een goed moment is. Hoogtepunten. Het zal dit jaar 1-2 hits hebben in de PHEV-categorie, en tegen het einde van dit jaar kunnen ze de enige twee plug-inhybrides op tafel zijn.

In de tweede helft van de tafel nam de Audi e-tron twee plaatsen in en stond op de 11e plaats, waarmee hij zijn positie als het best verkochte luxemodel op de markt bevestigt.

In de constructeursranglijst leidt Volkswagen (14%), Kia (12%), Tesla (9%, 1 punt lager) dan Volvo (momenteel 11%, 1 punt hoger), momenteel de bronzen medaillewinnaar met de Zweedse autofabrikant.

Tesla zal naar verwachting in december de status van het podium terugkrijgen en misschien zelfs vrijdag bereiken.


Waardeer de originaliteit van Klein Technica? Overweeg om een ​​Clean Technica-lid, supporter of ambassadeur te worden – of een gastheer Patrian.

Meld u gratis aan Dagelijkse nieuwsbrief Of Wekelijkse nieuwsbrief Een verhaal mag nooit worden gemist.

Heb jij een tip voor CleanTechnica, wil je adverteren of wil je een gast aanbevelen voor onze CleanTech Talk podcast? Neem hier contact met ons op.


Het nieuwste hoofdstuk over Clientech-gesprekken


Trefwoorden: Audi, Audi E-Tron, Audi E-Tron Quattro, BMW, BMW 330E, BMW 530E, BMW I3, BMW i8, Daimler, Europa, EV Hyundai, Hyundai Ionic, Hyundai Ionic Electric, Hyundai Ionic PHEV, Jaguar, Jaguar i-Base, Kia Nero, Kia Niro EV, Kia Soul EV, Mazda, Mazda MX-30, Mercedes, Mercedes C350, Mercedes Minici. . Mii, SEAT Mii Electric, Seat Mii EV, Skoda, Skoda Citigo EV, smart, Smart Forfor, Smart Forward ED, Smart Forward EV, smart fortwo, Smart Fortwo ED, Tesla, Tesla Europe, Tesla Model 3, T Esla Model S Tesla Model X, Tesla Sales, Toyota, Toyota Prius PHV, Volkswagen E Up! .

READ  Nederland roept op tot dubbele test voor Britse en Ierse reizigers om nieuwe coronavirusstam te stoppen - POLITICO


Over de auteur

Jose Pontez is altijd geïnteresseerd geweest in de auto-industrie, met name elektrische auto’s, en Jose houdt toezicht op de verkoopevolutie van plug-ins. EV-verkoopblog Sinds 2012 stellen elektrische auto’s hem in staat om een ​​deskundig beeld te krijgen van waar ze nu zijn en waar ze in de toekomst naartoe zullen gaan. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de verkoop van elektrische auto’s over de hele wereld: EV. De verkoopblog is een geldige bron geworden. Door dat werk en die expertise uit te breiden, is Jose nu een partner EV-modules En werkt samen met het European Alternative Fuel Laboratory aan EV-verkoopaangelegenheden.