January 19, 2021

20 meest gelezen verhalen van Global Atlanta 2020

Als een jaar een test presenteert om webverkeer weg te jagen door gedetailleerd over politiek te rapporteren, dan is 2020 het wel.

Maar tijdens een omstreden verkiezingsjaar, opgeschud door protesten tegen raciale rechtvaardigheid en een woedende epidemie, heeft Global Atlanta de verleiding weerstaan ​​om binnenlandse verhalen te consumeren die de nieuwscyclus domineren.

Het is natuurlijk niet zo moeilijk om aan het werk te zijn. Globale en lokale verhalen waren duidelijk met elkaar verweven. Hoewel de politiek ons ​​moet vertakken, ligt onze kracht in het onthullen van de verbindingen tussen Atlanta en de wereldeconomie, een taak die onze aandacht moet trekken als deze in maart stopt.

In zekere zin weerspiegelen de top 20 verhalen van het jaar de gestage progressie van epidemieën over de hele wereld. Het leek voor het eerst handig te zijn verzegeld in China in de Stille Oceaan, waar het virus dat COVID-19 veroorzaakt eind december verscheen en eind januari de krantenkoppen begon te halen.

Bekijk de volledige Top 20-lijst – het verhaal gaat hieronder verder

 1. Kunnen buitenlandse werknemers tijdens epidemieën worden ontslagen? Hier leest u hoe u hen kunt helpen voldoen aan de immigratiewetten – 2 april

 2. Een toeristisch ‘eiland’, Israël-strategieën om eindelijk weer open te gaan voor buitenlanders – 11 juni

 3. Augusta-fabriek pakt wereldwijd tekort aan maskers aan terwijl China het coronavirus bestrijdt – 19 februari

 4. Griffin Nets is de vijfde Japanse fabrikant in zes jaar – 8 januari

 5. Atlanta, Mexico City staat open voor toeristen, maar durven ze te reizen? – 5 augustus

 6. Toegang krijgen tot ambassadeservices tijdens een uitbraak van het coronavirus – 17 maart

 7. Hoe de Verenigde Staten steden als Atlanta zouden moeten gebruiken in de COVID-19-vaccinatiegesprekken – 25 augustus

 8. Gulf Stream blijft de aanwezigheid in Londen uitbreiden met een nieuw servicecentrum – 28 juli

 9. Buiten de groeiende internationale batterijhandel om te verkopen tijdens de herstructurering – 26 mei

 10. Masker Maker Triples-fabriek in Quebec, in het Augusta-gebied – 9 oktober

 11. Japanse autoleverancier maakt zesde uitbreiding in Rome – 26 oktober

 12. Kia verlengt de fabriekssluiting met twee weken – 15 april

 13. Commentaar: Trumps nieuwste immigratieverklaring heeft nadelige gevolgen voor buitenlandse werknemers, ingezetenen – 7 juli

 14. SK bouwt tweede accufabriek in Georgië, verhoging van de investering tot B 2,5 miljard – 30 april

 15. Het ‘Surreal’-kwartier van Canadian Lumber Giant Interfer eindigt met Georgia Mills – 11 augustus

 16. SK Battery voert immigratiecontroles uit ondanks kritiek op aanwervingsprocedures bij fabriek in Koreaans eigendom – 28 augustus

 17. Architect Jack Portman sterft op 71-jarige leeftijd en voltooit een zoektocht naar levenslang leren om Atlanta te helpen verbinden met Azië – 3 september

 18. Koreaanse fabriek zet het investeringsmomentum van Georgië 2020 in om 600 nieuwe banen te creëren als buitenlandse bedrijven

 19. Mede-oprichter van Kool steunt wereldwijde isolatie van drie weken om de impact van het coronavirus voor kleine bedrijven te verzachten – 10 maart

 20. Belgische farmagigant UCP plant.5 Uitbreiding van 47,5 miljoen, 100 nieuwe banen in Smyrna – 15 mei

Respectvolle opmerking:

Begin februari schreven we over hoe een fabriek in Georgia de productie van maskers verbetert om de verloren capaciteit uit China te compenseren, waardoor de uitstroom van de BPE werd geblokkeerd om aan zijn interne behoeften te voldoen temidden van een zich snel uitbreidende uitbarsting (zie lijst onder nr. 3). In maart kwam de lokale Fintech Unicorn Kool Hij pleitte voor een wereldwijde lockdown van drie weken om lokale bedrijven te redden (wat voor veel van hen PPP-leningen zou helpen verlichten, die vervolgens door American Express zouden worden verkregen)

Het volgende slachtoffer Europa, Vooral Italië En Spanje, Die de impact van de eerste opstanden buiten China voelden. Toen de ziekte begin maart door de Wereldgezondheidsorganisatie tot epidemie werd uitgeroepen, wisten de Amerikanen niet hoe snel het zich over onze grenzen verspreidde. Sommigen dachten dat we binnenkort een mondiaal knooppunt zouden worden.

Toen duidelijk werd dat de Verenigde Staten niet zouden ontsnappen, was er een focus op sociale dissociatie van de blokkade, wat leidde tot het sluiten van grenzen en het sluiten van luchtroutes, waaronder sluizen opgelegd door de overheid, ook in Georgië. (Ons verhaal over Delta’s Covit-geteste vluchten naar Italië en Nederland, die pas deze maand werden uitgebracht, nam bijna de top 20 in.)

Op 17 maart hebben we een gids samengesteld om toegang te krijgen tot ambassadediensten in Atlanta, in de hoop dat het nuttig zal zijn voor onze buitenlandse buitenlandse lezers, evenals voor Amerikanen die tijdige kennis nodig hebben in de steeds veranderende uren en meer dan 70 internationale contactinformatie. Kantoren in de staat. Het is niet gemakkelijk, maar het feit dat deze repository naar de 6e plaats op onze lijst is gezakt, toont aan dat het de moeite waard was.

In een vergelijkbare gezamenlijke inspanning hebben we in april een lijst samengesteld van meer dan 40 internationale organisaties in de stad – internationale zaken en zakelijke commissies, kamers van koophandel en taal- / culturele instellingen – waarvan de inkomsten uit evenementen wellicht financiële steun nodig hebben Die lijst miste de top 20, maar het was genoeg om een ​​koraalrietje te krijgen.

Andere vermeldingen in de top-20-lijst laten zien hoe hongerig het bedrijfsleven was naar relevante informatie over zaken als reizen – Israëls plannen om weer open te gaan voor buitenlandse toeristen en de moedige positie van Mexico-Stad om open te blijven voor Amerikanen tijdens de ergste periode van de uitbarsting. Opmerkingen over immigratie hebben, verrassend genoeg, meer dan hun deel genomen in een jaar waarin president Trump de toekomst van velen in onzekerheid heeft gestort.

Andere verhalen over industriële sluitingen als gevolg van COVID-19 en faillissementen van bedrijven (nr. 9), uitbreidingen om te voldoen aan de groeiende behoeften aan gezondheidszorg (nr. 3, 10) en herstel na een traumatische stressstoornis (nr. 15) zijn opgenomen in de lijst met verbeteringen in de economische ontwikkeling (met name Door Koreaanse bedrijven zoals SK Battery).

De twee zeldzame condoleances vielen op toen de gemeenschap ons rapport over de dood van de architect en ontwikkelaar uit Atlanta (niet-COVID) zocht. Jack Portman En George Novak, Voormalig ambassadeur van Tsjechië.

In plaats van grote kwesties te onderzoeken, zoals de wereldwijde (en lokale) implicaties van de Black Lives Matter-protesten, werden veel verhalen over gebeurtenissen die in webinars veranderden vaak aan tafel gebonden en afgeschreven.

Het handelsbeleid heeft ook een onstabiel jaar achter de rug en we blijven schrijven over hoe Georgische fabrikanten het moeilijk hebben om te overleven en te bloeien voor hun arbeiders en gemeenschappen, en hoeveel buitenlandse investeerders vanuit Japan toegang hebben tot Europa. Overheidssteun is nodig.

Maar spijt hebben van wat we niet hebben geschreven, is onvermijdelijk in elk jaar en, zoals altijd, zullen we ze gebruiken als brandstof om er in 2021 meer uit te halen.

READ  Geen ander jaar: (Corona-virusvrij) Lijst met beste verhalen in 2020