Vergeer hervat zijn werk NU na een succesvolle behandeling van borstkanker

Vergeer hervat zijn werk NU na een succesvolle behandeling van borstkanker

Esther Vergeer heeft een succesvolle behandeling van borstkanker ondergaan. De voormalige rolstoeltennisser hervat daarom meteen haar taken als missiehoofd van de komende Paralympische Spelen.

“Alle behandelingen zijn nu achter de rug, ik heb het laatste gesprek met de dokter gehad en het is klaar. Letterlijk en figuurlijk. En ik ben vooral klaar voor mijn werk voor TeamNL, mijn Foundation en het ABN AMRO World Wheelchair Tennis. Toernooi volledig hervat, “, zei Vergeer vrijdag website van haar Wasserman management.

“Het was natuurlijk een zware tijd, vooral chemotherapie was vaak moeilijk. Gelukkig was ik vanaf mijn topsportleven gewend om heel pragmatisch en stap voor stap te werken. Die mindset is de afgelopen periode goed van pas gekomen: afvinken wat Ik zou kunnen afvinken en de positieve resultaten blijven vieren. “

Vergeer, 38, kondigde in januari aan dat bij haar borstkanker was vastgesteld. Ze moest daarom afscheid nemen van haar taken als chef de mission en zou worden bijgestaan ​​door Marianne Timmer tijdens de Paralympische Spelen van deze zomer in Tokio, maar het evenement werd met een jaar uitgesteld vanwege het uitbreken van COVID-19.

Vergeer was zeer succesvol in haar carrière als rolstoeltennisser. De geboren Woerdense won zeven gouden medailles op de Paralympische Spelen en 27 Grand Slam-titels. Ze beëindigde haar carrière in 2013 na een historisch record van 470 ongeslagen wedstrijden. Ze verloor voor het laatst in januari 2003 en stond bovenaan de wereldranglijst van 1999 tot 2013.

Nadat haar carrière was beëindigd, verlegde Vergeer haar focus naar een sociale carrière. Ze richtte haar eigen stichting op, is directeur van het ABN AMRO World Wheelchair Tournament in Rotterdam, adviseur van NOC * NSF en sinds de Games in Pyeongchang 2018 chef de mission van het paralympische team.

READ  Coronia-crisis leidt tot winnaars en verliezers bij retailers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *