Sanne Wevers: 'Het kwam heel hard binnen, ook in de familie' | Sport

Sanne Wevers: ‘Het kwam heel hard binnen, ook in de familie’ | Sport

Voormalig turnster Joy Goedkoop zei afgelopen zondag bij de NOS dat ze tijdens haar loopbaan werd geschopt en geslagen door trainer Vincent Wevers. Haar verhaal volgde twee dagen nadat gymnastiektrainer Gerrit Beltman in een interview met het Noordhollands Dagblad bekende dat hij in het verleden jonge gymnasten had mishandeld en vernederd. Daarna kwamen verschillende gymnasten met vergelijkbare verhalen over fysieke en mentale mishandelingen tijdens hun carrière.

Sanne Wevers, met tweelingzus Lieke opgeleid door vader Vincent, reageert geschokt en emotioneel op de aantijgingen van Goedkoop. “Het kwam heel hard aan, ook in de familie. De manier waarop het gebeurt is erg vervelend. Ook omdat ik de dochter ben van en de turner die door hem is opgeleid. Ik ben het niet eens met de beweringen die Joy heeft gedaan. Ik kan er niets over zeggen naar het fysieke deel. ‘

Sanne Wevers hoopt dat haar vader hierin duidelijkheid kan geven. Vincent Wevers heeft beloofd met een reactie te komen.

Sanne Wevers en haar teamgenoten van de Nederlandse gymnastiekselectie maakten maandag in een gezamenlijke verklaring al bekend dat de tijd van ‘fysieke en mentale geseling’ volgens hen voorbij is. “Ons huidige team heeft een gezond topsportklimaat.”

Sanne Wevers benadrukt dinsdag op de WIJ dat ze absoluut niet wil ontkennen wat er in het verleden is gebeurd en wat er nog steeds aan de hand is in haar sport. “Over recreatiesporten kan ik niet praten, ik heb helemaal geen inzicht. Ik weet alleen dat we op nationale momenten en bij Orange al tien jaar bezig zijn met een cultuuromslag. Niet alles is koek en ei, ze werken er nog aan Ik heb het net zo goed eerder ervaren, het waren andere topsport tijden. Het waren Spartaanse relaties tussen coaches en gymnasten. ”

READ  Gemaakt van dik hout - NRC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *