Na ADO en AZ ook corona-nieuws bij Vitesse: aanvaller Gong in quarantaine

Na ADO en AZ ook corona-nieuws bij Vitesse: aanvaller Gong in quarantaine

Na ADO Den Haag en AZ bracht Vitesse ook nieuws uit over een corona-infectie. Hilary Gong heeft een positieve test doorstaan.

De 21-jarige Nigeriaan was naar zijn geboorteland gereisd en werd meteen getest. Hij blijft voorlopig in quarantaine. Vitesse was al met de voorbereiding begonnen, maar Gong had zich nog niet bij de selectie gevoegd: de vleugelspeler speelde in het seizoen 2019/2020 slechts 24 minuten en liep daarna een zware knieblessure op.

Omdat Gong geen contact heeft gehad met teamgenoten, trainers en andere medewerkers, hoeft Vitesse het voorbereidingsprogramma niet aan te passen. De Arnhemmers spelen zondag tegen FC Volendam.

Eerder deze week was er al corona-nieuws uit Den Haag en Alkmaar. ADO heeft die aangekondigd naamloze speler en clubmedewerker waren ook besmet een anonieme speler van Jong AZ werd beïnvloed door het virus. Racing Genk-doelman Maarten Vandevoordt legde kort na de oefenwedstrijd met FC Utrecht ook een positieve test af: de Domstedelingen zagen echter voorlopig geen aanleiding om maatregelen te nemen.

READ  Coronia-crisis leidt tot winnaars en verliezers bij retailers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *