Morgen al veiligheidsvergadering. • Percentage positieve coronatests bleef hetzelfde

Morgen al veiligheidsvergadering. • Percentage positieve coronatests bleef hetzelfde

Afgelopen week zijn volgens nieuwe cijfers van het RIVM 1329 corona-infecties geregistreerd. Vorige week werden er 987 nieuwe infecties gemeld, vergeleken met 534 de vorige week.

Het percentage positief geteste mensen bleef gelijk op 1 procent. Dit geeft aan dat de situatie in een week weinig is veranderd, schrijft het RIVM. Drie weken geleden droeg 0,6 procent van alle mensen die zichzelf hadden getest het coronavirus; twee weken geleden was dat 1 procent.

Het besmettingsgetal, de ‘r-waarde’, is 1,40. Dit betekent dat 100 coronapatiënten samen 140 andere mensen infecteren. Afgelopen week was dit reproductienummer 1.29. Alleen als het aantal infecties tot onder de 1 wordt verlaagd, neemt de verspreiding van het virus af.

Aura Timen van het Centrum voor Nationale Coördinatie Infectieziektebestrijding: “Deze cijfers zijn geruststellend. We zien deze week nog een stijging, maar het gaat niet zo hard als vorige week.” Vorige week noemde Timen de verdubbeling ‘verontrustend’ en ‘een wake-up call’.

In Zuid-Holland, Noord-Holland en Zeeland is het aantal infecties opnieuw het sterkst gestegen. Zuid-Holland ontving de afgelopen twee weken 28 patiënten per 100.000 inwoners, vergeleken met 22 in Zeeland en 18 in Noord-Holland. In de noordelijke provincies was het aantal infecties veel lager, hoewel het aantal infecties daar ook toeneemt.

READ  Coronia-crisis leidt tot winnaars en verliezers bij retailers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *