Maurice de Hond: 55% Nederlanders wil in het binnenland een masker dragen

Maurice de Hond: 55% Nederlanders wil in het binnenland een masker dragen

Opgelet naar de voorstanders van politieke partijen valt op dat vooral kiezers van het CDA en de PvdA (bijna 65 procent) daartoe genoodzaakt zijn. Van de mensen die stemmen op Forum voor Democratie en de PVV is dit respectievelijk 40 en 36 procent.

Een minderheid van de respondenten (41 procent) vindt dat enige versoepeling van de coronamaatregelen moet worden teruggedraaid. Op 1 juli zijn de versoepelingen, ook in het openbaar vervoer en rond kermissen en sekswerkers, geïntroduceerd. Meer dan de helft van de aanhangers van CDA, ChristenUnie, GroenLinks, SP en 50PLUS wil dat de versoepeling van de coronamaatregelen ongedaan wordt gemaakt. Meer dan de helft van de kiezers van PVV en FVD vindt dat het moet worden nageleefd.

Bovendien overschat volgens de onderzoeker meer dan de helft van de Nederlanders het aantal geïnfecteerde personen dat tijdens coronatests is ontdekt. Op de vraag welk percentage van de geteste mensen vorige week positief was, gaf bijna de helft (45 procent) het juiste antwoord: minder dan 2 procent testte positief. Een op de tien respondenten denkt dat dit boven de 10 procent ligt.

Vrijdag meldde EenVandaag dat twee op de drie mensen voorstander zijn van een mondmaskerplicht in openbare binnenruimtes, als het aantal corona-infecties blijft toenemen. Het tv-programma baseerde dat op een poll van 24.000 leden van een eigen opiniepanel.

READ  Coronia-crisis leidt tot winnaars en verliezers bij retailers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *