De Ligt pakt tweede kans en is kampioen met Juventus | Amerikaans voetbal

De Ligt pakt tweede kans en is kampioen met Juventus | Amerikaans voetbal

Matthijs de Ligt en zijn teamgenoten hadden afgelopen donderdag al een bezoek kunnen brengen aan Udinese, maar ondanks een treffer van de oud-Ajacied verloor de ploeg van Maurizio Sarri het middenmotorduel met 2-1.

Ronaldo opent de bal

Het was dus een schot bij de tweede kans (dit keer in hun eigen stadion). En wie anders dan Cristiano Ronaldo haalde als eerste de trekker over. Nadat de Portugees eerder een kopbal van dichtbij had gezien, scoorde hij meteen een doelpunt. Miralem Pjanic plaatste slim een ​​vrije trap terug en Ronaldo schoot door het been van voormalig VVV-lid Maya Yoshida.

De kampioen sloot een sterke eerste helft niet af. De ploeg kreeg weinig kansen, zag al twee spelers (Danilo en Paulo Dybala) geblesseerd uitvallen en ontsnapte aan een achterstand toen Fabio Quagliarella van dichtbij te zwak was. Zelfs na rust liet Sampdoria zien dat hij niet naar het Allianz Stadium was gekomen voor een feestwedstrijd. Binnen tien minuten was het al gespeelde ‘Samp’ vier keer bijna gelijk.

Thorsby rood

Maar waar de bezoekers niet doorkwamen, sloeg Juventus toe. Nadat Emil Audero het schot van Ronaldo in het midden van de tweede helft miste, sloeg Federico Bernardeschi toe in de rebound. Hoewel Sampdoria ook daarna niet meer opgaf, kwam de 36e landstitel van Juventus niet meer in gevaar. Zeker niet toen voormalig SC Heerenveen-middenvelder een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg. Tegelijkertijd verliet De Ligt ook het veld, hij werd vervangen door Daniele Rugani.

In de slotfase kreeg Ronaldo vanaf de penaltystip een kans om de achterstand op topscorer Ciro Immobile (Lazio, 34 treffers) te verkleinen, maar de Portugees schoot de bal hard op de lat. Ronaldo bleef dus op 31.

READ  Coronia-crisis leidt tot winnaars en verliezers bij retailers

Bekijk hier de uitslagen en standen in Serie A.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *