Corona Envoy: Kom nu in actie om afsluiting te voorkomen • São Paulo stelt carnaval uit

Corona Envoy: Kom nu in actie om afsluiting te voorkomen • São Paulo stelt carnaval uit

Feike Sijbesma, de speciale afgezant van het kabinet, maakt zich zorgen over een mogelijke tweede coronagolf. In NRC zegt de voormalige CEO van DSM dat hij wil dat het kabinet ingrijpt om een ​​nieuwe lockdown te voorkomen. ‘We houden bijna geen afstand meer, er is onduidelijkheid over mondmaskers en we worden niet erg getest. Het gaat niet goed’, zegt hij in de krant.

Hij ziet ook parallellen met het begin van de uitbraak. “We zagen het niet aankomen in februari, zelfs niet toen het echt kwam. Nu zie je dat weer. We vragen ons opnieuw af of sommige maatregelen, zoals een mondmaskerverplichting, evenredig zijn. Maar krachtige acties zijn nu beter dan later weer een lockdown. Dat is veel economisch verstoren. “

Sijbesma vindt dat de overheid te lang onduidelijk heeft gemaakt over het nut van mondmaskers. ‘Ik ben blij dat het kabinet en de OMT nu bij elkaar zitten. Laat ze hierover een duidelijke beslissing nemen. Anders creëer je vrijblijvendheid en dubbelzinnigheid onder de mensen ‘, citeert de krant de vrijwillige corona-adviseur van het kabinet.

Bovendien zegt de corona-gezant in NRC dat het tempo van de onderhandelingen over een mogelijk coronavaccin hem zorgen baart. Zo hebben de VS, het VK en China al overeenkomsten met vaccinproducenten en de EU nog niet. ‘Het is altijd moeilijk als je met meer landen tegelijk onderhandelt, maar het wordt tijd dat we als Europa nu laten zien dat we ook kunnen versnellen’, zegt hij.

READ  Oefenwedstrijd Ajax-RKC nog steeds zonder publiek wegens gebrek aan licentie | NU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *