Boston Marathon doodstraf teruggedraaid teruggedraaid in de VS | NU

Boston Marathon doodstraf teruggedraaid teruggedraaid in de VS | NU

De doodstraf voor Dzochochar Tsarnajev, de man die tijdens de Boston Marathon van 2013 een aanslag met zijn broer pleegde waarbij drie doden en meer dan 250 gewonden vielen, is teruggedraaid. De rechtbank besloot dat vijf jaar na het oorspronkelijke vonnis Amerikaans werd geschreven media.

Volgens de rechtbank negeerde de rechter in 2015 zijn oordeel dat andere juryleden ernstige vooroordelen zouden kunnen hebben. Tsarnajev stond terecht in Boston, iets waar zijn advocaten tegen hadden geprotesteerd.

De dertig lopende aanklachten tegen de man zijn volgens de rechtbank gegrond. Een nieuwe jury moet nu het oordeel van de nu 27-jarige Tsarnajev overwegen. Hij kan opnieuw ter dood worden veroordeeld.

Tsarnajev bracht zeven jaar geleden twee bommen tot ontploffing bij de finish van de marathon van Boston. De aanslag zou zijn georganiseerd door zijn broer, die enkele dagen later tijdens een schietpartij door politieagenten werd doodgeschoten.

De advocaten van Tsarnajev pleiten voor levenslang, omdat hun cliĆ«nt niet het brein achter de aanval was. De Amerikaanse rechterlijke macht wees Tsarnaev af als een “koelbloedige moordenaar die zijn vonnis met weinig emotie accepteerde”.

READ  Coronia-crisis leidt tot winnaars en verliezers bij retailers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *