Berghuis herstellende van longinfectie: 'Het was best beangstigend' NU

Berghuis herstellende van longinfectie: ‘Het was best beangstigend’ NU

Steven Berghuis heeft nog wat tijd nodig om volledig te herstellen van een longinfectie. De aanvaller van Feyenoord lag begin deze maand enkele nachten in het ziekenhuis en heeft nog antibiotica, waardoor hij maandag de eerste training miste.

“Ik heb de cursus woensdag afgerond en ik hoop donderdag of vrijdag weer op het veld te zijn. Ik wil volledig hersteld zijn voordat ik weer deelneem. Maar iedereen is positief, dus dat komt waarschijnlijk wel goed”, zei Berghuis op de trainingscomplex van Feyenoord.

Berghuis liep tijdens zijn vakantie de longinfectie op. Hij kreeg koorts, begon de eerste nacht veel te zweten en had de volgende nacht hechtingen in zijn borst. Vervolgens besloot hij naar het ziekenhuis te gaan en daar drie nachten te blijven.

‘Het was best eng, omdat ze me volledig moesten onderzoeken en niets konden uitsluiten. Ik ging onder narcose en daarna ondergingen een radioscopie. Ik leefde twee dagen in onzekerheid, maar het zag er allemaal netjes uit. Het was gewoon een bacterie die mijn mond en keel was binnengekomen ‘, zei Berghuis.


Trainer Dick Advocaat spreekt zijn spelers toe tijdens de eerste trainingssessie van Feyenoord. (Foto: Pro Shots)

‘Ik voel me goed’

Berghuis is behoorlijk verzwakt door de longinfectie. Hij is zo’n 3 kilo afgevallen, die hij de komende weken moet terugwinnen door middel van voeding en krachttraining. Hij zal daarom als voorbereiding op het komende seizoen nog een aangepast programma volgen.

‘Ik moet op 6 augustus weer naar het ziekenhuis voor controle, maar ik voel me goed. Volgens de doktoren was dit gewoon pech, eerder uitzondering dan regel. In ieder geval werd al snel duidelijk dat het was geen corona. Ze verzekerden me ook dat ik naar mijn hoogste niveau zal terugkeren. “

READ  UEFA: AZ in buis voor loting Champions League-voorronde | Amerikaans voetbal

Feyenoord speelt op 9 augustus de eerste oefenwedstrijd in De Kuip tegen Sparta Rotterdam en zal een week later weer vriendelijk tegen FC Twente spelen in hun eigen stadion. De Rotterdammers openen de Eredivisie op 12 september met een wedstrijd met PEC Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *