Avondklok in provincie Antwerpen om corona | Binnenland

Avondklok in provincie Antwerpen om corona | Binnenland

In de Belgische provincie Antwerpen, grenzend aan Nederland, is er een avondklok, waar iedereen tussen 23.30 uur en 06.00 uur thuis moet zijn. Er zijn uitzonderingen voor noodzakelijke reizen zoals naar het werk of het ziekenhuis.

Dat heeft de provinciale crisisautoriteit besloten in de strijd tegen het snel toenemende aantal corona-infecties. Verder geldt overal op openbare plaatsen een mondmaskerverplichting waar een afstand van 1,5 meter tussen mensen niet mogelijk is. Individuele contactsporten zijn verboden, teamsporten zijn alleen toegestaan ​​voor jongeren tot 18 jaar.

Daarnaast wordt thuiswerken verplicht, tenzij het absoluut onmogelijk is. In restaurants en cafés mag slechts een beperkt aantal mensen aan een tafel zitten, tenzij ze tot dezelfde familie behoren. De horeca moet om 23.00 uur sluiten.

Voor markten gelden dezelfde regels als voor winkels: je kunt er alleen heen gaan of alleen met minderjarige kinderen, of met een begeleider als je hulp nodig hebt. Het bezoek mag maar 30 minuten duren, dus niet meer gezellig shoppen, benadrukken Vlaamse media.

READ  Coronia-crisis leidt tot winnaars en verliezers bij retailers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *