Apple bevestigt: Nieuwe iPhone komt NU een paar weken later dit jaar

Apple bevestigt: Nieuwe iPhone komt NU een paar weken later dit jaar

Tijdens de presentatie van haar kwartaalcijfers laat ons weten dat de nieuwe iPhone dit jaar “een paar weken later” komt dan normaal.

“Vorig jaar hebben we de nieuwe iPhones eind september verkocht, dit jaar verwachten we een paar weken later”, zei Apple-CEO Luca Maestri in een interview met investeerders.

Apple gaf geen onmiddellijke reden voor het uitstel. Mogelijk zijn er vertragingen in de productieketen geweest. Het is ook niet bekend wanneer de nieuwe iPhones zullen verschijnen.

Het gerucht ging dat Apple later dit jaar zijn iPhones zou uitbrengen. De Wall Street Journal schreef eerder dit jaar dat Apple de massaproductie van de telefoons met ongeveer een maand had opgeschort vanwege de uitbraak van het coronavirus. Eerder deze week kondigde chipmaker Qualcomm aan dat “uitstel van een belangrijke 5G-telefoon” een impact zou kunnen hebben op de resultaten van het bedrijf.

Het is niet de eerste keer dat Apple vertraging oploopt bij het uitbrengen van een iPhone. De iPhone X werd aangekondigd in september 2017, maar werd pas in november uitgebracht vanwege productieproblemen. De iPhone XR werd aangekondigd in september 2018, maar kwam pas een maand later in de winkels vanwege problemen met de productie van het LCD-scherm.

Goed kwartaal voor Apple

Apple maakte in zijn kwartaalcijfers bekend dat het een omzet had van $ 59,7 miljard (EUR 50,2 miljard). Dat is 11 procent meer dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. De winst was ook hoger, namelijk $ 11,25 miljard ($ 9,46 miljard) vergeleken met $ 10 miljard vorig jaar.

Apple heeft niet bekendgemaakt hoeveel producten het heeft verkocht, maar de verkoop steeg in elke categorie. De iPhone haalde het afgelopen kwartaal $ 25,4 miljard op, mede dankzij de release van de iPhone SE.

READ  Coronia-crisis leidt tot winnaars en verliezers bij retailers

De iPad werd ook vaker verkocht. De verkoop leverde Apple $ 6,6 miljard op. In hetzelfde kwartaal van vorig jaar was het $ 5 miljard. De Mac leverde 20 procent meer inkomsten dan vorig jaar: 7,1 miljard dollar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *